12 Ocak 2010 Salı

Son Bahar - Sadun Boro'nun yeni katamarani


Belki duymussunuzdur ama ben yeni ogrendim Yelken Dunyasi'nin ocak sayisindan. Sadun Boro yeni bir katamaran edinmis, adini da "Son Bahar" koymus. Buyuk Kaptan artik hakli olarak biraz daha rahat etmek istiyor denizde, bir yandan da Kismet'i kendi elleriyle bahar aylarinda Koc Muzesi'ne yerlestirmek istiyor. Boro kendisi icin Kismet'ten ayrilmanin kolay olmayacagini soyluyor:
"...Aylardir iki duygu icimi kemiriyor, ondan nasil ayrilacagim? Ote yanda dostlarin tesviki ile kendimi teselli etmeye calisiyorum. Artik Kismet bizim oldugu kadar bu toplumun da mali oldu. Nice insana deniz sevgisini, macera ruhunu asiladi. Onlari engin ufuklara yelken acmaya tesvik etti. Bundan sonraki omrunde de, bir muzede, onu ziyaret edecek cocuklarimiza deniz, doga sevgisini asilamaya devam edecek..."

Son Bahar 37 ft, 85 cm su cekimi olan bir katamaran. Resimde* Okluk Koyu'nda, Kismet ile birlikte gorunuyor. Buyuk Kaptan'a yeni katamaraniyla iyi seyirler dileriz.


*fotografi facebooktaki "Sadun Boro" grubundan aldim, Mehmet Davran adli uye yuklemis grubun albumune.

2 yorum:

  1. Vay haberim yoktu. Güzel haber bence, Kismet'in ziyaret edilebilir bir yerde ebediyen duracak olmasi. Bodrum'da gormustum Kismet'i iki sene kadar once, disardan uzun uzun baktim, kaptanini gorsem bir merhaba demek isterdim ama kismet olmadi. Artik Okluk'a yolumuz duserse Son Bahar'da ziyaret ederiz kendisini. Isim de cok manidar..

    YanıtlaSil
  2. evet güzel haber hakikaten... Yeni teknesinin de doya doya keyfini çıkarmasını diliyorum.

    YanıtlaSil