5 Ağustos 2010 Perşembe

Elveda Halikarnassos, Ver elini Teos!


Yıllarca, tecrübe olur diye tekne transferine katılma yolları aradıktan, bu amaç için belki adama ihtiyaç olunan bir anda boşluğu doldurursak diye mail listelerine üye olduktan sonra kısmet kendi teknemize imiş. Kızımız Dolfinn'i iki parti halinde Bodrum'dan Tekirdağ'a götürdük. Halil ve Cemal Amcaların ellerinde şekil bulan Dolfinn, uzun yıllar sonra doğduğu sulara, Marmara Denizi'ne bizimle geri dönmüş oldu. Niyetimiz en az bir sene Marmara’da tutup sonradan yine güneye indirip İzmir yakınlarında bir yere bağlamak. İçimizden en az birine (Levent'e) yakın olacağı ve de daha hesaplı olacağı için bu yolu tercih ettik. Lakin daha hesaplı olup olmayacağını zaman gösterecek :)


İlk bölümde Halil Amca'nın önderliğinde bi seyirle 22 saatte Bodrum-Sığacık etabını tamamladık. Bu sayede tekneyi de iyice tanımış alışmış olduk. Kafadan gelen rüzgarla yelken açma fırsatı pek bulamadık, hatta sert hava yüzünden dalgalara bile çapraz girdiğimiz zamanlar oldu. Gece seyrinde Samos-Kuşadası arasındaki boğazı yine sert havada geçmek güzel tecrübe oldu. Nihayetinde teknemizi Teos Marina'ya bağladık, Cuma günü geri dönmek üzere haftalık kontratımızı imzaladık. Ardından toparlanıp Seferihisar’a geçtik, yemek yeme ve otobüs biletini ayarlama işlerini müteakip ayrıldık.















Dolfinn Teos Marina'da

4 yorum:

  1. ikinci ve gayet yorucu kismina (teos-tekirdag kismi) katildigim icin mutluyum huzurluyum. ama geri donus yolu icin beni cagirmazsaniz kirilirim. birazda ruzgar kolayimizayken de seyir yapmak istiyorum.

    ...argün

    YanıtlaSil
  2. kaptanlar hayirli olsun, tekne selametle kuzeye cikmis.

    postta bir ses dosyasi mi var Alperin agzindan? varsa da acamadim/gorunmuyor link.

    neyse olmadi daha detayli bir yazi isteruk, yoldaki maceralariniz - musellim gecidi, Canakkale bogazi arkafonlu Dolfin fotograflari cekilmistir diye tasavvur ediyorum. ya da bir dia gosterisi olmali Ankara'da disarida kar yagarken...

    herkese selam

    musti

    YanıtlaSil
  3. ses dosyasi yok Mustafacim. Alper yazi koyacakti oraya ama biraz tembel cikti. Ben 18 gun temel askerlik egitimi aldim, Alper bi yazi koymamis. cik cik cik olmaz boyle :)
    Yalin

    YanıtlaSil
  4. hayirli olsun kaptanlar. seyirin detaylarini bekliyoruz biz de. fotograflarla beraber.

    kimbilir kisin geldigimiz de tanismak nasip olur kizimizla : )

    caglar

    YanıtlaSil