22 Ağustos 2007 Çarşamba

Zakkum Çiçeği

Amatör denizci dostlar!

Büyük Usta Sadun Boro'nun yine bir başka usta Haldun Sevel ile bir rakı masasındaki görüntülerini veren iki tarihi videoyu alakanıza sunuyorum. Özellikle ikinci bölümdeki Kısmet'in Koca Yusuf vinci tarafından suya indrilişinin anımsatılması ile Büyük Usta'nın zihninde canlananlar gözlerinden okunuyordu. Umuyoruz ki ülkemizin amatör denizciliğinin duayeni daha çoook uzun yıllar Okluk Koyu'nda teknesi Kısmet ile mütevazi yaşamına devam eder.

Bu defa kulağının ardına yerleştirdiği küçük zakkum çiçeği ile insanlara, minimalist ve doğal yaşamın güzelliğini ve gerekliliğini kendine özgü bir naiflikle anlatmasını bilen Büyük Usta'mızı ziyaret edip elini öpmeye ne zaman gideceğiz?

Sadun Boro'yla bir akşam yemeği (1.bölüm)

Sadun Boro'yla bir akşam yemeği (2.bölüm)

3 yorum:

  1. Bana göre seçilen muzikler Muğla Zeybeği, Mehmet Erenler falan olaydı daha iyi olurdu... Yine de çok başarılı bir çalışma olmuş Çetin Kent'in ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Alper naptin? icinde sadun boro, deniz, gunbatimi, cilingir sofrasi, raki icen hatunlar olan goruntuler gonderiyosun. Halbuki ne guzel kucuk avuntularimizla, "burasi da fena yer degil aslinda", "aslinda baya onemli isler yapiyoruz" mitlerimizle yasayip gidiyoduk... Neyse..

    Guzel bir cekim olmus. Haldun Sevel'in Kismet'in ne kadar havaya kaldirildigini bile hatirliyor olmasi cok carpici. Zaten Sadun Boro ile dostlugu masadaki diger insanlara gore farkli olmali. Misal HAldun sevel "hala o camlar mi duruyo, he" diye sorabiliyor..

    Cetin Kent yine guzel muzikler secmis bence. Turkuler de uyardi tabi, ama sadun boroya bob dylan da gitmis. Ozellikle ikinci klipteki su sarki sozleri "how many roads must a man walk down - before you can call him a man?", tum fikri veriyor.

    Biz sadun boroyu ziyaret edebilir miyiz? sanirim birisinin takdim etmesi gerek. Belli ki cetin Kenti Haldun Sevel takdim etmis... En azindan okluk koyuna gidip bir merhaba denebilir. Onun icin de yazin gitmek gerek. Ama eylul ekimde hala ordadir, siz biseyler ayarlayip ziyaret edebilirsiniz. Belki o kadar da zor degildir Usta'yla bi aksam yemegi yiyebilmek...

    YanıtlaSil
  3. Vallahi dost acı söyler demişler. Ama bunları da birilerinin söylemesi gerekiyor (sana katılıyorum bu konuda).
    Vallahi biz gittiğimizde Ankara'dan geldik dersek bence geri çevirmez bizi, bir de onun yaz sıcaklarında jetski ve süratmotorlu dondurma satıcıları arasında Okluk'ta durabileceğini sanmıyorum bence sezon dışı bulunuyordur. Bu minvalde Eylül-Ekim hatta Kasım doğru zamanlar olacaktır, muhtemel bir ziyaret için.

    YanıtlaSil