20 Ekim 2009 Salı

Maceraperest ve akıllı bir çocuk

21 yaşında, Malta dolaylarında Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi, 35 feet'lik kendi teknesi var. Yaz aylarında uzun mesafeli, okul zamanı da kısa mesafeli seyirler yapıyor, ve teknesine misafir kabul ediyor. Tabi babasının hayrına değil, para karşılığı. Akıllı sıfatı da buradan geliyor zaten :) Maceraperest sıfatı ise yaptığı seyirlerde konforu ve turistik zevkleri degil de mümkün olduğunca yelkenle yol almayı ve uzun yol yapmayı ön planda tutmasından kaynaklanıyor. Yani, yüzme güneşlenme sevdalısıysanız zaten hiç gelmeyin diyor.

Kendi kiraladığımız teknelerle yapamadığımız seyirleri, örneğin Sicilya-İspanya ya da Malta-Türkiye bu veledin teknesine konuk olarak yapabiliriz. 3 günlük bir Israil-Marmaris seyrine 500 Euro verdiğimizi hesaba katarsak, bu tarz bir seyrin haftasına 250-300 Euro vermek makul bile sayılır. Aklımızda bulunsun. Sayfasını inceleyin vakit bulursanız: Manuel Cruises :)

3 yorum:

  1. ilgincmis hakkaten. eleman 2011 yilinin yazi icin de tayfa ariyormus, avustralyaya gitmek icin.

    maltada herhalde yasalar baya lacka (yoksa bu charter boat olayi icin yiginla lisans zart zurt almasi gerekirdi), ya da yasal degil yaptigi is. bunu neden diyom? gecen yelken toplulugunun toplantisina gittim (yk sectik, ne eglenceli), orada konusuluyordu bu yasa masa isleri.

    YanıtlaSil
  2. Buyrun size bir tane daha. Bu seferki Tayland'da. Ve zorlu seyir kosullari degil, basbayagi bir tekne tatili oneriyor, hem de ascisi ve masoru de icinde:
    http://sites.google.com/site/ssknightoflegend/home

    Valla fena da bir Tayland tatili degil acikcasi. Bir tek yol parasi var dusunduren.

    YanıtlaSil
  3. Evet yol parasi baya tutar Taylanda, o paraya eve en iyisinden bir masor ve bir asci cagrilabilir. Masaj sirasinda da sene sonu seyri videolarini izleyip kendinizi seyirde hissedebilirsiniz. :P

    YanıtlaSil