7 Mart 2007 Çarşamba

Şeker 2005

Tarih: 3-6 Kasım 2005
Çıkış: Port Göcek N 36° 44.80’ E 28° 56.52’
Tekneler: 3 adet Aloa 27 (Karya 3, Karya 7, Karya 9) Budget Sailing Türkiye

Hava durumu ve Rüyet: İlk gün yağmurlu kapalı hava ve orta görüş. Diğer günler gün boyu yıldız-karayelden sertleserek artan frişka rüzgar ve rüyet açık.
Tekneler ve mürettebat:
Karya 3: Duygun, İspir, Uçkun, Yalın
Karya7: Seha, Serkan, Alper
Karya 9: Atıf, Güzden, Koray, Murat, Ant

Her zamanki gibi Göcek Total sapakta otobüsten inerek başlayan kahvaltı, banyo, alışveriş, tekne bilgilendirmesi, tekneye yerleşim derken geçen fakat her zaman kafalarda muğlak kalan 3-4 saatlik süreyi bu defa yağmurlu bir atmosfer altında yaşayarak geçtik. Teknelerin eksiklerinin giderilmesiydi suydu buydu derken saat 14:00 gibi palamar çözüp ilk gün yağmurun da etkisiyle Göcek Adası çevresinde teknelere intibak seyri yaptık.

Fotoğraf: Serkan Altıntaş

Ertesi gün hava kuzeyden körfez içine bindirirken bir gün önce ıslanan tüm ekipmanı kurutma fırsatı bulmuştuk. Lakin o gün havanın zorlu olacağı hemen hissediliyordu. İkinci gün Fethiye Körfezi’nde 27 lik Aloalarla mendil kadar cenoa ile dolaşmak bizi bayağı hırpaladı. O gün seyir boyunca huysuzluk yapan afacan bir çocuk gibi arkamızdan çekelediğimiz dingimiz biraz olsun mukavemetimizi arttırmış oldu.

Seyir boyunca Boynuz Bükü ve Manastır Koyu’nda gecenin keyfini sürdük. Böyle zamanlarda sadece tekneler değildi borda bordaya olan aynı zamanda gönüller ve tabii çevresinde toplandığımız muhabbet dolu sofralar da bir idi biz deniz gurbetçileri için. Tahin-pekmez, 70 lik eksport geceye damgalarını vuran elementlerdi. Gündüzleri palamar çözmeden önce deniz sefası yaparken aramızda karate ve taekwondo ile uğraşan arkadaşlar bize çeşitli motifler sundular. Yine bazılarımız koyları yukarıdan görebilmek için tepelere doğru kuçük yürüyüşler yaptılar.

Fotoğraf: Serkan Altıntaş

Son gün yine havanın kuzeyden bindireceğini bilerek orsa seyrinde erkenden marinaya kapak atmaya çalıştık. O akşam 4 gün önce hep birlikte çocuklar gibi şen vira ettiğimiz teknelerimiz 1 er saatlik fasılalar ile yorgun argın ve dönüş burukluğunda Port Göcek’e girmiş devamında ise saat 19:45 te Ortaca’dan kalkan otobüse Total sapakta yetişme koşturmacasına başlamıştık. Bir kaç saat sonra ise otobüste Ankara’ya doğru giderken denizde geçen dolu dolu 4 günü sanki bir rüyanın kesitleri gibi duyumsamak sanırım hepimiz için bir başka ortaklıktı.

İlk defa 3 tekne beraber çıkmış olmak, yeni tanıştığımız kişilerle denizde olmanın heyecanına eklenmiş ve o seyri bizim için unutulmaz kılmıştır. Son kertede 2005 Şeker Bayramı seyrinin bütün katılımcılarına buradan selam olsun...

2 yorum:

  1. Haci super olmus, donatmissin sofrayi. Bu minvalde biz de bizim de blogumuz oldu. Artik paslasiriz.

    YanıtlaSil
  2. yakisir Mustafam, ekleyelim resimli resimli... ben resimlerin boyutlarini mumkun oldugunca dusuk tutmaya calisiyorum... malum yer problemi yasamamak lazim...

    YanıtlaSil